Tips

Packning inför flytt

Packning inför flytt ordnar
Mölndals flytt för en skadefri flytt.

Flytt-Tips
Till de kunder som avser att packa själva, helt eller delvis, tillhandahåller vi kartonger för hyra eller köp.

 

Glas & porslin
Tallrikar packas i paket om 5-6 tallrikar inslagna med makulatur och placeras på högkant tätt sammanpackade i botten på kartongen.

 

Sedan fylls kartongen upp med först tyngre sedan lättare glas och porslin.
Kartongåtgång är ca: 0,8 kartong per kvadratmeter boyta.
Märk kartongerna på sidan av flyttkartongerna.
Börja packa vind, källare, garage och förråd. Sortera ut det som ska kastas.

 

Försök att få in alla kartonger som ni fyllt i ett och samma rum vilket kommer att underlätta för flyttfirman och möblerna i ett och samma rum. Ju mer man kan komprimera bostaden desto lättare och snabbare kommer det bli för flyttfirman och även billigare för er som kund.

Checklista och packning inför flytten

Bäcker & pärmar

Böcker & pärmar Packa ca: 2/3 av kartongen, fyll sedan upp med lättare saker, t.ex. kuddar och kläder mm. Gardiner, avancerade möbler, stereo, dator ska vara nedmonterade, likaså möbler som måste demonteras.

Glöm inte!

Gör flyttanmälan/adressändring till arbetsgivaren, posten, banker, försäkringsbolag, skattemyndigheten, försäkringskassan, föreningar, tidningar mm. Säg upp abonnemang på el, gas, vatten, sophämtning, telefon, kabel-TV. Beställ nya abonnemang till din nya adress. Meddela inkopplingsdag för nya telefonnummer. Säg upp kontrakt med bränslebolag och liknande. Meddela släkt och vänner din nya adress.

Märk flyttlådorna

Märk flyttlådorna Flyttkaos kan undvikas med märkta kartonger. Vad de innehåller, om innehållet är ömtåligt eller tungt och var de ska placeras i nya hemmet underlättar jobbet för både grabbarna under flytten och för dig vid uppackning. Färgsystem, nummer på lådorna eller listor fungerar toppen för att skapa ett mer organiserat kaos! Smidigast hyr du plast- eller papperskartonger av oss på Mölndalsflytt.

Minimera utrymme

Du kan även placera objekt lättåtkomligt och försöker minimera användningen av utrymmet så att mycket möbler och objekt ligger på samma yta. Detta kommer att underlätta för oss på flyttfirman.

Sortera och återvinn

När hushållet packas ner för flytt finns en unik möjlighet att rensa ut och bli av med grejer du inte längre behöver. Sälj på loppis-sajter, ge bort till familj och vänner eller släng bort det du inte längre vill ha. Vi på Mölndals flytt hjälper gärna till att sopsortera och köra  till återvinningsstationen om det behövs. På så sätt kan vi alla hjälpas åt för en smidig och miljövänlig flytt. Att köra till återvinningscentralen är något vi är väldigt vana vid.

Börja i tid

Gå igenom vad du har hemma. Mycket av de saker som finns i hushållet kan troligtvis packas ner i förväg, vilket minskar stressen och underlättar dagarna innan flyttlasset går, om du vill spara tid så monterar du ned det som går att montera ned och det du är kapabel till att montera ned. Det underlättar flytten och bärandet för flyttfirman och sparar en hel del tid för dig!

Lycka till i det nya hemmet!

Hur många kartonger behöver jag?

Tveka inte att ringa oss och fråga vad ni vill! 0728-300 120

I samband med flytt går det åt ca 0,8 kartonger per kvadratmeter boyta. Men för att göra det enkelt så kan du räkna med att ta så många kvadratmeter boyta du har och minska med 10 kartonger. 

Exempel: Du bor på 60 kvm, då behöver du ca 50 flyttlådor Du bor på 90 kvm, då behöver du ca 80 flyttlådor Du bor på 110 kvm, då behöver du ca 100 flyttlådor Ni betalar bara hyra för dom kartongerna ni använder. rättvist?,, sådana är vi…. Mölndals flytt, 

0728-300 120  alla dagar 08:00-22:00

Redo för flytt?

Kontakta oss idag!

Call Now Button